Home

>

Producten

Cannabidol

NIEUW bij Schoonheidssalon Miranda

Voor ondersteuning van uw gezondheid door natuurzuivere producten

Cannabidol™

Voedingssupplement met cannabidol (CBD) en klaver extract.

 

Wat is cannabis?

Het gebruik van cannabis is enige duizenden jaren oud. Het werd in die tijd in China gebruikt als vezelmateriaal voor kleding, zeilen en touw. Als heilzame plant behoort cannabis tot één van de eersten. In de oudst bekende fytohandboeken komt cannabis vrijwel zonder uitzondering voor, meestal in de vorm van een extract of een thee. Sommige godsdiensten waren nauw verweven met de eigenschappen van de cannabisplant; zo was cannabiszaad (hennepzaad) volgens de legende het favoriete voedsel van de Hindu god Shiva. In de loop van de geschiedenis verspreidde cannabis zich vanuit Azië naar het westen en over de gehele wereld. Vrijwel iedere cultuur kwam in aanraking met deze ‘wonderlijke’ plant.

 

Canabis en fytotherapie

In cannabis zitten 120 zogenaamde fytocannabinoïden. “Fyto” is een woord dat slaat op plantaardig. Cannabinoïden zijn op zich stoffen die ook van nature in ons lichaam voorkomen. Ze worden dan ook “endocannabinoïden” genoemd; endo betekent “binnenin”, in dit geval binnen ons lichaam waar zich zogenaamde receptoren voor cannabinoïden bevinden. Cannabis is daarmee een plant die over plantaardige stoffen beschikt die ook van belang kunnen zijn voor de interne biologie van ons mensen. Van deze cannabinoïden word je overigens niet high; daar is de THC verantwoordelijk voor. Cannabidol™ bevat geen

9- tetrahydrocannabinol (THC).

 

Hoe werkt Cannabidol?

Cannabis heeft een dus een aantoonbaar fysiologisch effect op het menselijk lichaam. Met name in de laatste 10 jaar is veel onderzocht over het effect van cannabistoediening. Het is heel bijzonder dat mensen überhaupt zo’n duidelijk effect voelen van cannabis. Maar, waar en hoe in het lichaam gebeurt dat dan?

 

Receptoren

In de cannabisplant is de stof cannabidol (CBD) veelal aanwezig. Het blijkt dat ieder mens in zijn hersenen en zenuwstelsel plekken heeft waar CBD zijn effect kan uitoefenen, de zogenaamde ‘receptoren’. Een receptor is als het ware een schakelaar die kan worden ingedrukt als de juiste chemische stoffen in het lichaam aanwezig zijn. Eenmaal ingedrukt zorgt de schakelaar dan voor het effect waarvoor de schakelaar “bedoeld” is. Zo drukt aspirine op een bepaalde schakelaar die ervoor zorgt dat hoofdpijn vermindert. De cannabis-receptoren zijn gevoelig voor de aanwezigheid van cannabis-achtige stoffen en werken dan positief voor het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Hier wordt momenteel overigens nog volop onderzoek naar gedaan.

 

Endocannabinoïden

Het is gebleken dat ons lichaam zelf een hele serie stoffen maakt die een cannabis-achtige werking hebben: de endocannabinoïden. Deze stoffen coördineren verschillende functies in ons lichaam en zijn belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid. De belangrijkste plaatsen waar de endocannabinoïden werkzaam zijn, zijn dus het zenuwstelsel en het immuunsysteem.

Wanneer stoffen uit de cannabisplant ons lichaam binnenkomen, dan kunnen ze bepaalde functies van het endocannabinoïdsysteem beïnvloeden. Het is goed te zien hoe dit mechanisme zou kunnen verklaren dat cannabis een effect heeft op ongemakken van het zenuwstelsel of het immuunsysteem. Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk dat de juiste cannabis variëteit en een optimale toedieningsvorm worden toegepast.

 

Balans met Cannabidol™

Bij sommige ongemakken, waarbij het lichaam niet in balans is, activeert het gebruik van cannabis bepaalde stoffen die deze balans juist weer kan herstellen. Cannabidol™ kan daarmee uitstekend ingezet worden voor balansering van de zenuwen, de gewrichten, bij spierzwakte, voor de gevoelige huid en voor een ontspannen darmfunctie. Voor Cannabidol™ is zowel de canabis variëteit als de toedieningsvorm zorgvuldig gekozen en getest om fysiologische balansen optimaal te beinvloeden.

 

Zenuwen

De zenuwen in uw lichaam versturen continu boodschappen. Van uw centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg) naar de spieren van uw armen, benen, huid, organen en vice versa. Daardoor kunt u onder andere uw voeten bewegen en aanrakingen voelen. Als zenuwen niet normaal functioneren, dan kunnen ze hun boodschap niet meer goed overbrengen en ontstaan er ongemakken. Omdat de zenuwen naar handen en voeten het langst zijn, zijn deze hier het meest gevoelig voor. Voor extra verzorging van uw zenuwen kunt u Cannabidol™gebruiken. Cannabidol™ heeft een heilzaam effect, is verzachtend, speelt een rol in de prikkeloverdracht tussen (zenuw)cellen en draagt bij tot de normale werking van de zenuwen.

 

Gewrichten

Gewrichten zijn de verbindende elementen tussen onze botten. U gebruikt ze bij elke beweging die u maakt. Als u uw gewrichten zwaar belast, door sporten, werk of overgewicht bijvoorbeeld, dan kunt u last krijgen van gewrichtsongemakken. Na het veertigste levensjaar kunnen deze ongemakken en stramheid ook gevolgen zijn van het ouder wordende lichaam. Gewrichtsongemakken is een verzamelnaam voor allerlei situaties die zich kenmerken door stramme en stijve gewrichten, gevoeligheid, functieverlies en zwellingen. Als extra verzorging van uw gewrichten kunt u ook Cannabidol™gebruiken. Cannabidol™ heeft een heilzaam effect, is verzachtend, speelt een rol bij het behoud van soepele gewrichten, is goed voor de gewrichtsfunctie en het kraakbeen (in de gewrichten).

 

Spieren

Bij spierongemakken zijn de spieren rond de nek, schouders en/of heupen stijf en gevoelig. De stram- en stijfheid is afkomstig van veranderingen in de pezen en peesscheden, maar ook van slijmbeurzen. In tegenstelling tot gewrichtsongemakken is er bij spierongemakken geen zwakte van de gewrichten. Spierongemakken komen met name voor bij mensen boven de 50 jaar, waarvan twee keer zo vaak bij vrouwen als bij mannen. Ter verzorging van uw spieren kunt u ook Cannabidol™gebruiken. Cannabidol™ heeft een heilzaam effect, is verzachtend, speelt een rol bij het behoud van een normale spierfunctie, is goed voor gevoelige spieren en helpt bij stijve/stramme spieren.

 

Huid

De huid is gevoelig voor elke verandering, zowel van binnenuit als van buitenaf. Van binnenuit kunnen bijvoorbeeld hormonen een rol spelen, maar ook de spijsvertering of emoties zoals spanningen of zorgen. Van buitenaf hebben bijvoorbeeld weersinvloeden, airconditioning en centrale verwarming een invloed op uw huid. Uw huid kan gaan irriteren: huidirritatie treedt op, de huid kan vet worden of juist erg droog, gaan schilferen of kloofjes vertonen. Als extra verzorging van uw huid kunt u ook Cannabidol™gebruiken. Cannabidol™ heeft een heilzaam effect, is verzachtend en houdt de huid soepel bij een gevoelige, geïrriteerde huid.

 

Darmen

Hoewel een spastische darm niet gezien wordt als een ziekte, omdat er geen zichtbare afwijking in het lichaam is, is het wel degelijk een zeer hinderlijke ongemak en kan het bepalend zijn voor het dagelijks leven. Soms zijn de ongemakken een tijd helemaal weg, om ineens weer terug komen (vooral bij stress). Er zijn echter ook mensen die altijd last hebben van de gevolgen die een spastische darm veroorzaakt. De oorzaak van een spastische darm is helaas niet precies bekend. Waarschijnlijk gaat het om een combinatie van een niet goede darmbeweging, een gevoelige darmwand, stress en voeding. Een spastische darm kan echter van grote invloed zijn op het dagelijks leven. Als extra verzorging van uw darmen kunt u ook Cannabidol™gebruiken. Cannabidol™ heeft een heilzaam effect, is verzachtend, speelt een rol bij het behoud van een normale darmfunctie, is goed voor gevoelige darmen en bevordert een natuurlijke stoelgang.

' De huid is een afspiegeling van uw lichamelijke en emotionele welzijn '

Schoonheidssalon Miranda

Beauty & Wellness

Hof van Putten

 

Lichaam verzorging

Harderwijkerstraat 14

3881 EH Putten

Tel. +31 (0)6 54 38 60 26

E-mail: info@mirandaschuur.nl

 

Gezichtsverzorging

Massages

Cadeaucards

Cadeaubonnen

Nieuws & acties

HERFST VOUCHERS

Acties zijn afgelopen!

Tot eind december ontvang je een leuke korting op de 'Wellness beleving' en krijg je nog meer korting bij een 100% natuurlijke huidverzorgin basispakket bij inlevering van de Herfst Voucher.

Lees meer

Schoonheidssalon Miranda - Hof van Putten 2016 ©  Alle rechten voorbehouden.

Webdesign:

Links

Algemene voorwaarden