Home

>

Producten

Silicum

NIEUW bij Schoonheidssalon Miranda

Over de bijzondere effecten

van Gehydrolyseerd Silicium.

Een (buiten)gewoon mineraal

Het mineraal silicium is na zuurstof het meest voorkomende element in de natuur! De aardkorst bestaat voor minstens 28 procent uit silicium. Het komt in verschillende vormen voor, meestal in de vorm van zand, gesteenten en klei. Nog niet alles is bekend over (de werking van) silicium, maar er worden wel steeds meer feiten ontdekt.

 

Mensen, dieren en planten zijn van nature toegerust met een voorraadje silicium. Tegenwoordig weten we dat dit essentieel is voor een goede gezondheid.

Sommige van de gewassen die wij eten, bevatten nogal wat van dit mineraal, andere minder. Voorbeelden van eetbare gewassen die vrij veel silicium bevatten: haver, gierst, aardappel, brandnetel, rijst, rode ui en rode biet.

 

De afgelopen 20 jaar is dit echter drastisch aan het veranderen. De intensieve landbouw, de verarming van de grond, toepassing van aquacultuur in de groenteteelt… het zijn ontwikkelingen die dramatische gevolgen hebben voor de aanwezigheid van mineralen in de teeltaarde. Direct gevolg daarvan is een sterke afname van de goed bruikbare vorm van silicium in groenten en graangewassen.

 

Vormen van Silicium

Silicium is een essentieel mineraal, maar het kent diverse vormen. Het komt in de natuur veelal ‘gebonden’ voor: hetzij gekoppeld aan bijvoorbeeld koolstof of bacteriën, hetzij in silicium-clusters ofwel ‘ketens’. In beide gevallen is het silicium onmogelijk zodanig op te lossen dat het goed door het lichaam opgenomen wordt.

 

De vrij zeldzame vorm ‘siliciumzuur’ (Si(OH)4), of ook wel ‘orthosiliciumzuur’ (H4SiO4) is de meest optimaal opneembare vorm. Dit komt voor in oppervlaktewateren waar een gunstige bodemsamenstelling gevonden wordt, zoals in de buurt van (relatief) recent actieve vulkanen.

 

De geringe beschikbaarheid van deze vorm is echter een probleem.

Het menselijk lichaam bevat dus eveneens silicium (naast andere mineralen, vitamines et cetera). Het geeft diverse onderdelen van het lichaam kracht, zoals de botten, de vaatwanden en het bindweefsel.

Het heeft een positief effect op het collageen, dat bijvoorbeeld het kraakbeen en de huid flexibiliteit geeft. Ook de organen, op de longen na, zijn opgebouwd met onder andere silicium. Silicium is verder tevens essentieel voor een goed werkend immuunsysteem.

 

We komen op de wereld met een ruim voldoende voorraad silicium tot onze beschikking. Maar verder gaat het niet zoals we zouden willen. In de loop van het leven, vaak al vanaf het 35e levensjaar, treedt een tekort aan silicium op. Het verlies van silicium loopt op een gegeven moment op tot 30 à 40 mg per dag.

 

Waarom LifeAid SiliciumTM?

 

Zoals gezegd treedt in de loop van het leven, door verschillende (deels natuurlijke) oorzaken, een tekort aan silicium op. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de aanwezigheid van voldoende silicium in het lichaam ook vaak een voorwaarde is voor andere stofwisselingsprocessen. Zoals de opname en de werking van diverse, voor het lichaam broodnodige, stoffen als calcium en vitamines. Op die manier is silicium een onmisbaar ingrediënt in het immuunsysteem.

 

Net als een overdaad aan aluminium, kan een gebrek aan silicium ernstige tekorten aan bepaalde essentiële vitamines en mineralen tot gevolg hebben. En, over aluminium gesproken: aluminium in de hersenen geeft een grote kans op het ontstaan van de ziekte van Alzheimer. Silicium heeft een gunstige, neutraliserende invloed wanneer te grote voorraden aluminium (dreigen te) ontstaan.

 

LifeAid heeft ruim vijftien jaar geleden Gehydrolyseerd SiliciumTM ontwikkeld. Dit zuivere product bevat uiterst kleine siliciumdeeltjes: deze zijn tussen de 1 en 3 nm (nano). De deeltjes worden direct door de maagwand opgenomen en zo profiteert het lichaam maximaal.

 

Naast de uitstekende opneembaarheid, is de zeer hoge concentratie een belangrijk kenmerk van het product. Het bevat maar liefst 15 procent Gehydrolyseerd Silicium, volledig opgelost in gedestilleerd water. Met de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid wordt het ont-stane tekort aan silicium in het lichaam ruimschoots gecompenseerd!

 

Met Gehydrolyseerd SiliciumTM wordt de voorraad silicium in het lichaam op de juiste wijze weer op peil gebracht. Dit stimuleert de opbouw van kraakbeen- en botweefsel. Het bevordert de opneembaarheid van onder meer mineralen en vitamines, en daarmee het functioneren van het immuunsysteem. Gehydrolyseerd SiliciumTM is zo onmisbaar bij het proces van het ouder worden!

toedieningsvorm zorgvuldig gekozen en getest om fysiologische balansen optimaal te beinvloeden.

 

 

' De huid is een afspiegeling van uw lichamelijke en emotionele welzijn '

Schoonheidssalon Miranda

Beauty & Wellness

Hof van Putten

 

Lichaam verzorging

Harderwijkerstraat 14

3881 EH Putten

Tel. +31 (0)6 54 38 60 26

E-mail: info@mirandaschuur.nl

 

Gezichtsverzorging

Massages

Cadeaucards

Cadeaubonnen

Nieuws & acties

HERFST VOUCHERS

Acties zijn afgelopen!

Tot eind december ontvang je een leuke korting op de 'Wellness beleving' en krijg je nog meer korting bij een 100% natuurlijke huidverzorgin basispakket bij inlevering van de Herfst Voucher.

Lees meer

Schoonheidssalon Miranda - Hof van Putten 2016 ©  Alle rechten voorbehouden.

Webdesign:

Links

Algemene voorwaarden