Werkwijze

Holistische salon

Werkwijze

Ik heb mn salon bewust op de kaart gezet als holistische schoonheidssalon, en mijn slogan is al jaren: uw huid is een afspiegeling van uw geestelijke en lichamelijke welzijn.

Het woord holisme is afkomstig van het griekse woord holos wat heelheid of compleetheid betekend. Tijdens mijn behandelingen zal ik u dus ook altijd als een compleet mens behandelen, en niet alleen met je huid of lichaam bezig zijn, maar ook ingaan op : hoe voel jij je, wie ben jij, wat ervaar jij en hoe sta je in het leven.  We zijn een mens met een buitenkant [huid,uitstraling ] met een lichaam,[spieren, bindweefsel, skelet,bloedcirulatie etc ] maar zeker ook met gevoel, emoties en een energie veld om ons heen.  Als een van deze factoren langere tijd uit balans is, dan kan dat een oorzaak zijn van bijvoorbeeld spier, en of huidproblemen. Het is dus belangrijk om niet alleen het probleem te behandelen, maar ook de oorzaak te achterhalen en zodat u ook daarmee aan de slag kan gaan.

Het maken van een huidanalyse is dus niet alleen het beoordelen welk huidtype iemand heeft, maar ook kijken naar de huidconditie en de energie van verschillende huidzones.  Net als voetreflex therapie, kan je de huid ook indelen in zones [zie foto hieronder] .  Zo kan ik de achterliggende oorzaak van een huidprobleem achterhalen. Is bijv de energie van je darmen, lever, nieren of blaas uit balans door verdriet, boosheid of moeite met loslaten of angst ??  Samen kunnen we dan kijken of er iets in je leefgewoonte aan te passen is waardoor de huid in een betere conditie kan komen.

Ik werk uitsluitend met biologische producten in de salon.  Dit om nog meer huidstress te voorkomen.  Het doel is om de huid in balans te brengen van binnen en van buiten uit, niet om de huid lui te maken of te overprikkelen.  Ik maak de maskers en creme’s tijdens de behandeling op maat. Zo werk ik veel met tincturen zoals kamille, hamamelis, calendula, teatree, rodezonne hoed etc en daarnaast met boosting powders zoals reishi, carobe, hennepzaad, tarwe gras. Dit kan je heel goed mengen met goudsbloem balsem om prachtige maskers te maken.  De serums ,op basis van liposomen, aloe vera of argan kunnen of onder of door het masker nog voor extra ondersteuning zorgen.  Al nieuwsgierig aan het worden ?